Ebook Malaysia - Kereta Import

Adakah anda teringin nak beli kereta import dengan harga yang murah dan pilihan yang banyak dan berkualiti. Kini telah terbit satu panduan yang pertama seumpamanya di Malaysia tentang bagaimana membeli kereta import dengan harga yang rendah tetapi berkualiti. Penulis menerangkan cara-cara dengan detail bagaimana anda boleh memiliki kereta idaman anda dengan cara mudah termasuk urusan dengan pihak kastam dan penjual.




Harga RM30

Apa Yang Terkandung Di Dalam Ebook Ini?!

Ebook ini mengandungi 13 Bab! Penulis mulakan dari bab membuat research, memilih model kereta import hinggalah kepada teknik memeriksa kereta dan berunding dengan penjual! Antara perkara menark yang dikongsikan di dalam ebook ini ialah seperti...

Teknik Research - Sebelum anda mahu membeli apa-apa kereta import, anda perlulah membuat sedikit kajian terlebih dahulu tentang kereta tersebut. Berapa harganya? Apa modelnya? Apa review pembeli dan pemilik kereta tersebut? Apakah masalah yang sering dihadapi oleh kereta import tersebut? Bagaimana pula dengan performance kereta import tersebut? Untuk memudahkan anda, penulis kongsikan 4 website yang boleh anda rujuk untuk membuat kajian serta 1 kaedah offline yang boleh anda lakukan untuk mencuba dan merasakan sendiri "feel" membawa kereta import idaman anda sebelum anda membelinya!

CBU? CKD? Recond? Apa tu? Penulis menerangkan maksud istilah tersebut dan apa yang perlu anda tahu dan faham apabila penjual kereta kata kereta mereka kereta import new atau import recond?
Usah tertipu dengan kereta yang berkilat! Lagi kusam warna cat.. ia sebenarnya lebih baik untuk anda! Penulis terangkan muslihatnya di dalam ebook ini!

Alat Ganti? Ini juga adalah perkara yang penting dan perlu anda semak sebelum membeli apa-apa kenderaan. Saya tunjukkan 7 tempat yang boleh anda rujuk untuk menyemak sama ada kereta import pilihan anda itu mempunyai alat ganti yang mudah untuk didapatkan atau tidak jika berlaku sebarang kerosakan kelak.

Kat mana nak cari kereta import second? Penulis kongsikan 4 website lubuk yang boleh anda gunakan.  Ada berpuluh ribu kereta yang disenaraikan di dalam website tersebut. Tak perlu lagi membazir wang membeli suratkhabar atau majalah untuk nak cari kereta import second!

Lepas dah jumpa kereta import pilihan anda... anda kenalah check! Tapi.. macam mana nak check? Hah jangan risau! Ada juga dishare 5 teknik untuk check sesebuah kereta!

Kalau semuanya ok! Masa untuk "seal the deal", berapa deposit nak bayar? siapa nak bawa kereta check puspakom? Macam mana nak tukar nama? Macam mana pula nak buat loan? Semuanya ada diterangkan di dalam ebook ini! Jadi, anda tidak perlu risau dan insyallah ilmu-ilmu di dalam ebook ini dapat bantu anda elakkan diri dari menjadi mangsa penipuan sesetengah penjual kereta import yang tidak bertanggungjawab!


Sekiranya berminat boleh klik ke link dibawah untuk membeli secara online sebelum harga dinaikkan.




Copyright 2018 www.ebookmalaysia.com